fbpx

Esküvőre játékok ?

Az esküvői játékok a Nagy Nap szinte elengedhetetlen kelléke! Miért mondom azt, hogy szinte?

A mostani, „lazább hangvételű” esküvőkön nem minden esetben van idő egy játékot beiktatni. Nem érdemes az esküvőt, a „bulit” megszakítani egy játékkal, ha mindenki jó kedvében van, társalognak, illetve táncolnak egymással az emberek. A ceremóniamester/vőfély mindig a Párral előre megbeszélt játékokat játszatja. Fontos, hogy az ifjú párral csak olyan játékokat szabad játszatni amikben ők is jól érzik magukat és nem kellemetlen számukra vagy a násznép számára.

Csókot! Csókot!

A násznép egész este csókra „biztathatja” az ifjú házasokat. Nincs más teendőjük csak az evőeszközt a tányérral kocogtatni.

Menyasszonyrablás

Az egyik legrégebbi játék. A vőlegény barátai „elrabolják” a menyasszonyt és a vőlegénynek meg kell keresnie, ki kell váltania őt. Általában valami vicces feladatot találnak ki az el rablói és teljesítés után természetesen visszakapja szíve választottját.
Egymásnak szemben állva játszanak a kedves vendégek

Kocsis játék

Ennek a játéknak számtalan verziója, „meséje” létezik. A ceremóniamester/vőfély egy mesét kezd el mesélni. Aki a nevét hallja fel kell, hogy álljon, ha nem teszi vagy más nevet hallván áll fel, minden egyes alkalommal mikor téveszt innia kell egyet. Ehhez a játékhoz szükségünk van 11 darab székre. Középen a kocsis foglal helyett, mellette pedig a többiek, király, királyné, kerekek, lovak stb stb.

Lufitánc

A hölgyek bokájához egy lufit kötöznek. Az uraknak meg kell próbálniuk tánc közben a többi pár lufijára lábukkal rátaposni és kidurrantani, de közben saját párjuk ballonjára vigyázni. Az a pár nyer aki a végéig megtudja őrizni a lufiját.

Táncpárbaj

A hölgyeket és a férfiakat egymással szemben felállítja a ceremóniamester/vőfély. Mindkét csapat kap egy-egy zenét. A hölgyeknek a menyasszonyt a férfiaknak a vőlegényt kell utánozniuk. Az a csapat nyer aki nagyobb, hangosabb bulit csap az adott zenére. A csapat csak akkor nyerhet, ha a másik felet sportszerűen tapssal, hangos ovációval biztatja.

Mr & Mrs játék

A menyasszony és a vőlegény leül egy-egy székre háttal egymásnak és leveszik a cipőjüket, majd átadják az egyik pár cipőt a másiknak. Mindkettőjüknél lesz egy női és férfi cipő is. Ezután előre kitalált kérdéseket tesz fel a ceremóniamester/vőfély vagy a pár egyik barátja. A párnak el kell dönteni kire igaz az adott kérdés és azt a cipőt kell a magasba emelnie. Be lehet vonni a násznépet, hogy ők is tippeljenek, ezzel az amúgy is igen vicces pillanatokat fokozva.

Táncpárbaj

Kovács Richárd „találmánya”. A ceremóniamester/vőfély felállítja a helyén ülő párokat. A menyasszony kap egy zenét és egy kamerát. Mindenkihez aki az asztalnál felállt odalép és felveszi ahogy pár másodperc erejéig csókolóznak. Amelyik párt felvette az vissza leülhet. A feladatot akkor sikerül teljesíteni, ha a zene lejárta előtt mindenkit felvett.

Csókkamera

Kovács Richárd „találmánya”. A ceremóniamester/vőfély felállítja a helyén ülő párokat. A menyasszony kap egy zenét és egy kamerát. Mindenkihez aki az asztalnál felállt odalép és felveszi ahogy pár másodperc erejéig csókolóznak. Amelyik párt felvette az vissza leülhet. A feladatot akkor sikerül teljesíteni, ha a zene lejárta előtt mindenkit felvett.

Sorfaltánc

A játék lényege, hogy a szereplők sorfalat állnak, és a sorfal végén egymással szemben álló párok táncolva mennek végig a többiek között az adott aláfestő zenére. Egy kicsit mindenki főszerepbe kerül a tánc során, ugyanakkor nem kell sokáig szerepelnie, hiszen akkor izgalmas a játék, ha gyorsan véget ér egy zene, és máris pörög a következő sláger.

Ajánlatkérés